Style Academy – Utbilda dig till Personal Shopper och Stylist


Rosenrummet Style Academy är en stylistutbildning för dig som drömmer om att arbeta med mode, bli stylist eller personal shopper. Style Academy är en stylist utbildning som ger dig en inblick i hur det är att jobba med mode som personal shopper och stylist. Du får en grundlig genomgång av de ämnen som du behöver för att kunna jobba som personal shopper och påbörja din karriär som stylist efter avklarad utbildning. Vi lär dig om bland annat grundstilar, färger, kroppsformer, material, styling, modehistoria, hållbarhet och mycket mer.

Style Academy grundades 2016 av Lisa Rogalin som driver Personal Shopping avdelningen på NK i Stockholm. Då avdelningen växte fanns ett eget behov av fler duktiga stylister. Med behovet att säkerställa kvalitet, service och kunskapsnivån skapades Style Academy.  Lisa Rogalin har många års erfarenhet och flertalet egna utbildningar inom mode, marknadsföring och styling.  För oss är det viktigt att utbildningen är både teoretisk och praktisk så att du även får öva på det vi lär ut. Samt att det finns en förankring i modebranschen med inspiration och kunskap från noga utvalda, kunniga och aktuella föreläsare i branschen. Utbildningen har sedan start varit mycket populär och utvecklas löpande – En grundläggande stylist utbildning för dig som vill arbeta som personal shopper och bli stylist.

Läs mer om våra föreläsare här. Utbildningen avslutas med ett praktiskt och ett teoretiskt prov som måste bli godkänt för att du ska bli diplomerad.

 • Kurslängd: 35h
 • Dag och tid: Måndagar 10:00-17:00
 • Startdatum: 7 mars 2022
 • Plats: NK Personal Shopping, NK Stockholm
 • Huvudlärare: Lisa Rogalin
 • Kursmaterial: Ingår
 • Diplomering: Stylist och Personal Shopper

Kursavgifter

Kursavgiften på Style Academy är 45 000kr ink moms. Om du önskar kan du välja att delbetala kursavgiften med Svea Ekonomi.

Om du önskar delbetala kursavgiften så måste du vara minst 18 år, vara fri från betalningsanmärkningar, och vara skriven i Sverige sedan minst ett (1) år tillbaka. Inga andra kostnader tillkommer.

Månadsavgifter:

 • 12 Mån lån: 3872 kr/mån
 • 24 Mån lån: 1994 kr/mån
 • 36 Mån lån: 1368 kr/mån
 • 48 Mån lån: 1056 kr/mån
 • 60 Mån lån: 869 kr/mån
 • 72 Mån lån: 745 kr/mån

Företag

Om du önskar få kursavgiften fakturerad till ditt företag, meddela oss detta vid din ansökan eller kontakta oss för mer information på info@rosenrummet.se.


Antagningskrav

Drömmer du om att jobba med mode men du vet inte riktigt var du ska börja? Vår modeutbildning kommer att ge dig en bra grund att stå på inför din nya karriär inom mode. Att utbilda dig till personal shopper och stylist hos oss på Style Academy börjar med att du skickar in en ansökan.

Därefter kommer vi kontakta dig för att boka in en uppföljande intervju. Intervjun tar ca 30 minuter du får möjlighet att berätta mer om dig själv, dina erfarenheter och dina framtidsplaner men även ställa frågor till oss.

Vi ser att ett starkt modeintresse är den viktigaste egenskapen för dig som vill gå utbildningen. Tidigare erfarenheter är meriterande men inget krav.

Vi har ett begränsat antal platser till varje kursstart och vi håller stor vikt vid att grupperna ska vara dynamiska, utvecklande, och nytänkande. Nätverket som du får med dina kurskamrater är en viktig del av processen och vi ser gärna att gruppen håller kontakt även efter avslutad utbildning. 

Urval till kursen sker löpande så passa på att skicka in din anmälan till nästa kurstillfälle redan idag.


Referenser

Många av våra tidigare elever på Style Academy har gått vidare inom branschen och jobbar idag med olika delar av modeindustrin. Några av våra tidigare kursdeltagare arbetar idag med Personal Shopping och Styling på bl.a. NK, Åhlens, H&M, NAKD, Zalando och PR byråer.

Kursen ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter i branschen och en bra inblick i hur våra föreläsare jobbar inom sina områden. Några av våra tidigare elever arbetar idag som frilansande stylister för olika projekt som tex musikvideos, omslagsfotograferingar, och personal shopping uppdrag.

Vi har även hjälpt elever att få möjlighet att assistera på bland annat Melodifestivalen, Modevisningar, kollektionsfotograferingar, och Netflixproduktioner.


100% av våra elever skulle rekommendera kursen vidare.

100% av våra elever tycker att kursen har motsvarat deras förväntningar

Utvärdering enligt vår senaste kurssammanställning.